ENYGF: European Nuclear Young Generation Forum

Op het European Nuclear Young Generation Forum (ENYGF), eerder dit jaar in Manchester, waren MareVisie medewerkers Michiel Hoogmoed en Joran de Jong aanwezig om contacten te leggen met ‘Young Professionals’ en vertegenwoordigers van bedrijven die actief zijn in de wereld van de nucleaire toepassingen. ENYGF is het tweejaarlijks congres van de ENS-YGN European Nuclear Society – Young Generation Network (ENS-YGN).

Omdat beide MareVisie collega’s momenteel bij NRG in Petten verantwoordelijk zijn voor projecten rondom de productie van medische isotopen, was de ontmoeting met vertegenwoordigers van OPAL en BR2 erg interessant. ‘OPAL’ en ‘BR2’ zijn respectievelijk de Australische- en de Belgische kernreactoren die de grondstof voor medische isotopen bestralen. Samen met de HFR (Nederland) waren daarmee vertegenwoordigers van de drie grootste isotopen-producerende reactoren aanwezig (deze reactoren produceren samen ongeveer drie kwart van de wereldwijde behoefte aan medische isotopen).

Er zijn onder andere ervaringen uitgewisseld over de operationele aspecten van het produceren van molybdeen, de ontwikkelingen in verwerking en conditioneren van het afval dat ontstaat bij molybdeen productie, en het grote belang om wereldwijd de leveringszekerheid te borgen. Een bijzondere kennismaking! MareVisie is trots op haar rol in projecten die zorgen voor continuïteit en verbeteringen in deze bijzondere productieketen.