Training Effectief Communiceren vraagt Flexibiliteit, was zeer waardevol.

“Goed communiceren begint niet bij jezelf, maar bij het goed luisteren naar je gesprekspartner. Dat was voor mij de belangrijkste les van de training.” Aldus Céline van Kampen, content manager MareVisie en mede cursist.

Tussen kerst en oud en nieuw namen 10 young professionals deel aan de communicatietraining bij MareVisie. Onder leiding van Jacqueline van Laar, communicatie trainer en gecertificeerd NLP-er zijn de cursisten aan de slag gegaan. Goed luisteren, doorvragen en samenvatten waren enkele elementen uit de training die tot nieuwe inzichten geleid hebben bij de deelnemers. Iedereen had tijdens de training wel een concreet voorbeeld uit een werk-of prive situatie waarbij de communicatie slecht liep. Daarmee is de groep aan de slag gegaan. Klanten adviseren zonder heel helder te hebben waar het probleem of de uitdaging ligt leidt tot halve oplossingen. Dat is nu juist datgene wat MareVisie als projectmanagement-en advies organisatie wil voorkomen. Een project op de goede manier opstarten lukt alleen maar als heel helder is welk probleem er opgelost dient te worden. Het belang van Jezelf verdiepen in het goed communiceren is daarmee bevestigd.

Tijdens de interactieve delen van de training was goed te zien hoe bepaalde woorden en technieken invloed hadden op een ander. Ook werd het duidelijk dat door het negeren van signalen van de andere partij je gesprekken de verkeerde kant op kan sturen of zelfs tot ongemakkelijke kan laten aanvoelen.

Wil je in gesprek over een aanstaand project of heb je interesse om meer over deze training te weten, neem dan contact op met Celine van Kampen of Ralph van Houdt.