Programma management bij Marevisie

MareVisie levert u een programmamanager die een programma kan inrichten en deze tot een succesvol resultaat leidt.

Programma management: als meerdere projecten tot één resultaat moeten leiden


Op onze projectmanagement pagina schreven we al over de uitdagingen om een enkel project tot een succesvol einde te brengen. Als er meerdere projecten nodig zijn die in samenhang tot één resultaat moeten leiden, dan is de uitdaging alleen nog maar groter. 
MareVisie heeft jarenlange ervaring met het inrichten en uitvoeren van omvangrijke programma’s. Onze missie is om uw projecten succesvol te realiseren, en dus ook uw programma.

 Neem contact op!

Onze methode: succesfactoren


Eén van de succesfactoren van een programma is om deze op een adequate manier in te richten, en hier in de opstartfase voldoende tijd en aandacht aan te geven. Hier komen verschillende aspecten bij kijken: Wat is het beoogde resultaat van het programma? In welke projecten moet dit het programma onderverdeeld worden, en hoe sluiten deze op elkaar aan? MareVisie heeft de ervaring in huis om een scherp oog te hebben voor deze zaken.

Een andere succesfactor is om oog te hebben op de omgeving waarbinnen het programma wordt uitgevoerd. Een programma vraagt namelijk veel van een organisatie: er wordt beslag gelegd op -vaak drukbezette- collega’s en de belangen zijn hoog, waardoor irritaties en conflicten snel hoog kunnen oplopen. Met gedegen programma management kunnen dit soort zaken voorkomen worden.

Het profiel van de MareVisie programmamanager


Al onze collega’s zijn bekend met verschillende projectmanagement methodes zoals PRINCE2 en Agile. Als er binnen uw organisatie al een projectmanagement methode wordt gebruikt dan sluiten wij ons daarbij aan, en geven we gevraagd en ongevraagd advies. Daarnaast zijn zij getraind op het gebied van soft skills (o.a. IPMA en NLP), omdat het realiseren van projecten toch vooral ‘mensenwerk’ is.

MareVisie is in allerlei domeinen actief, maar onze ervaring in de sectoren techniek en IT voeren de boventoon. Zie hier meer over onze werkgebieden. Onze collega’s hebben een opleiding op WO niveau gevolgd in beta-studies.

programma management

Wat kunnen we voor u betekenen


Geen bedrijf en geen programma zijn hetzelfde. We bespreken dus graag met u waar wij van toegevoegde waarde kunnen zijn. 
Een programma kent meerdere fases: wij kunnen helpen bij het opzetten van een programma, of bij het uitvoeren van een programma dat al gedefinieerd is. Mocht u te kampen hebben met een vastgelopen programma, ook dan kunnen wij waarschijnlijk inspringen.

Wat levert de investering u op


Door MareVisie het programma management van uw programma te laten uitvoeren, investeert u in projectsucces. Het is vele malen kostbaarder als een programma vastloopt of met grote vertraging wordt opgeleverd. Naast de financiële impact legt dit beslag op uw waardevolle medewerkers die zich op dat moment niet op andere zaken kunnen richten.
Goed programmamanagement zorgt voor betere projectresultaten, meer controle in uw organisatie en gemotiveerde collega’s.

Heeft u het idee dat uw projecten vastlopen? Of bent u op zoek naar hulp bij projectinitatie? De projectmanagers van Marevisie staan voor u klaar. Wij horen graag van u!We horen graag van u!