Hightech & Advanced Technology

De wereld van startup’s en advanced technology concentreert zich buiten Europa in gebieden zoals Silicon Valley (USA) of Shenzhen (CHN). Maar Europa kent ook een epicentrum van technologische ontwikkeling, de zogenoemde ‘TristateCity’. Het gebied tussen Amsterdam, Brussel en Düsseldorf omvat vijftien van de beste honderdvijftig universiteiten en heeft het hoogste percentage hoogopgeleiden ter wereld!

In deze gebieden ontwikkelen startup's zich graag. En geeft de confrontatie tussen academici en entrepreneurs nieuwe inzichten en onverwachte toepassingen bloot. Vrij verkeer van informatie, als gevolg van digitalisering, heeft een katalytisch effect op de snelheid van dit proces. Zo is de TU omgeving in Delft een perfecte wereld voor startups. Zoveel kennis en kunde op een terrein.

Een startup begint vaak als een bedrijf met een innovatief idee, dat doorgaans gebruik maakt van moderne technologie. Deze bedrijven zijn ambitieus, willen groeien maar draaien in de eerste jaren verlies, door het spenderen van veel geld aan prototypen, productie of medewerkers. Veel startups leven de eerste jaren daarom van het geld dat investeerders erin hebben gestoken. MareVisie ondersteunt start-up’s in processen en projectmanagement. Waarbij onze projectmanagers vaak verregaande technische kennis hebben.

MareVisie ondersteunt startups met de bedoeling dat de niche langzaam maar zeker uitgroeit tot een commercieel succes. Wanneer is een startup een succes is verschilt, maar een beursgang wordt vaak als succesfactor beschouwd. Of het bereiken van de unicorn-status, wat betekent dat de bedrijfswaarde de magische grens van één miljard dollar heeft bereikt. Maar dat bereik je natuurlijk niet zomaar. Daarom wordt er ook soms over scaleups gesproken. Scaleups zijn startups die al wat ouder zijn en hun eerste successen hebben behaald. Vaak zijn er meerdere investeerdersrondes geweest. Soms is er zelfs al veel geld bij een venture capital-investeringsmaatschappij opgehaald. Als een bedrijf al winstgevend of marktleiderschap heeft gehaald in zijn thuisland, is dat ook een factor van succes. Al dit soort zaken kunnen een startup ook na de eerste vijf jaar zijn sterrenstatus laten behouden, door verder te gaan als scaleup. Als bedrijf, dat aan het opschalen is.

MareVisie is vandaag de dag, betrokken bij een mooie startup in Delft. Hierbij wordt de kloof van onderzoek en ontwikkeling naar een gewenst product stapsgewijs gedicht. Dit doen we door het inzetten van (technische) projectmanagers met een academische achtergrond.

Doordat startups vaak bestaan uit een klein team met een platte structuur en zijn de managers collega's. Zo is er geen formele hiërarchie, waardoor het moeilijk is om nee te zeggen. De echte uitdaging voor een goede projectmanager is om een manier te vinden om niet ja te zeggen tegen elk verzoek zonder een indruk te geven van verlies van samenwerking of kameraadschap met het team. Wanneer medewerkers de prioriteiten begrijpen en een duidelijke visie hebben op de plannen van het bedrijf, zijn ze waarschijnlijk flexibeler. En is het resultaat beter, daar gaat het tenslotte om.

Zoekt u de juiste projectmanager, neem contact op:

Neem contact met ons op

Kunt u hulp gebruiken bij een project op het grensvlak van business, techniek en ICT? Wilt u graag een keer van gedachten wisselen over het verbeteren en borgen van bedrijfsprocessen of de mogelijke inzet van onze ICT oplossingen? Neem dan telefonisch contact op met Ralph van Houdt via 06-14429340 of stuur een mail naar r.vanhoudt@marevisie.nl.

Heeft u liever dat wij contact met u opnemen? Laat dan hier uw gegevens achter, zodat wij u kunnen benaderen.

 


Suzanne Leinders
Projectmanagement
Opleiding:
Technische natuurkunde, TU Delft , PhD: Applied Physics

“In teamverband werken aan complexe technische projecten en daarbij meer uit mensen halen, levert mooie resultaten en voldoening.”

Contact

Geert van Stuijvenberg
Project Engineer
Opleiding:
MSc Chemistry & MEd Education

''Projectmanagement is het verbinden van mensen in organisaties met verschillende behoeften. Het neerzetten van een structuur in combinatie met persoonlijke betrokkenheid is het fundament voor succesvolle samenwerking. Deze karakteristieke kenmerken gecombineerd met het vermogen om de technische inhoud in te duiken maken het MareVisie team uniek!"

Contact