Cyber security

Cyber security is voor iedereen, voor alle bedrijven, voor vandaag  en zeker ook voor morgen. Dat is de conclusie na het volgen van het Cyber security congres van 17 november 2015  in Amersfoort over Hacking Awareness.

De kennis en awareness bij het grote publiek op het gebied van cyber security is gemiddeld genomen laag. Je ziet het in films en men heeft het beeld dat het vooral voor banken van belang is maar de werkelijkheid is anders aldus de verschillende sprekers.

Bijna 30 gespecialiseerde bedrijven presenteerden zich tijdens het congres waarbij ze bijna allemaal een iets andere insteek of invalshoek op het onderwerp hadden. De presentaties varieerden van een roep om meer wetgeving en sturing vanuit de overheid tot en met analyses of advies van gespecialiseerde technische bedrijven in het IT domein.

Ook voor MareVisie is het een onderwerp waar zij met haar klanten mee te maken heeft. In een recent klant project was het verbeteren van de (cyber security) één van de belangrijke drivers om met hulp van MareVisie een aantal werkprocessen te verbeteren. Zodanig dat aan het aan de laatste security normen voldoet.

In Q1 2016 organiseert MareVisie een Cyber Kennis Workshop waar ze met een aantal partijen kennis over het onderwerp delen.

Meer informatie over het congress is te vinden op  https://cyber-security.heliview.nl/over-het-congres/