EPO New Main

MareVisie ondersteunt EPO bij bouw nieuwe kantoor

Het Europees Octrooi Bureau (“EPO”), de grootste internationale organisatie van Nederland, bouwt een nieuw kantoor in Rijswijk bij Den Haag. De werkzaamheden voor “New Main” zijn in 2014 begonnen. Er is een Frans-Nederlands design en construct-consortium opgericht om een monumentaal kantoorgebouw te bouwen, dat bijzonder duurzaam wordt en ongeveer 1750 moderne werkplekken realiseert voor het personeel. De staal en glas constructie is met 105 meter ruim 30 meter hoger dan het vorige gebouw.
Sinds eind 2016 levert MareVisie een bijdrage aan project New Main doordat ze het EPO team versterkt met een ervaren project manager op het gebied van grote bouw en verbouw projecten.

Gert-Jan Pieterse adviseert en ondersteunt op het gebied van kwaliteitsborging.

“Het is om meerdere redenen een interessant project”, aldus Gert-Jan Pieterse. “Er worden diverse innovaties toegepast om energieverbruik en CO2 uitstoot te verminderen. Het installatieconcept levert een reductie van minstens 20% ten opzichte van de EPC. En de gevel wordt een technisch hoogstandje: Met een dubbele façade op respectievelijk 7 en 12 meter van de thermische schil ontstaat een thermische buffer.”

Het werken in de internationale context van EPO maakt het extra interessant omdat veel verschillende nationaliteiten veel verschillende invalshoeken geven om naar uitdagingen en problemen te kijken en om met elkaar de beste oplossing te vinden.

Het Europees Octrooi Bureau heeft vijf vestigingen in Europa, met het hoofdkantoor in München. Het nieuwe gebouw voor de bestaande vestiging in Nederland wordt gebouwd naast het bestaande kantoor in Rijswijk. In 2019 verwacht het EPO volledig klaar te zijn. Dan is ook het huidige gebouw gesloopt en de hele EPO kavel, dan omgeven van water en tuinen, gereed voor de toekomst. Voor meer informatie kijken op www.epo.org. Wilt u de bouw van het European Patent Office in Rijswijk volgen, kijk dan op de webcams.

EPO New Main

Vanwege het feit dat de eisen enorm hoog waren voor Restricted Tender 2173, van New Main, konden we slechts 4 partijen kandidaten met het juiste profiel op gesprek laten komen. Central Procurement van EPO was van mening dat ook niche spelers zoals MareVisie een kans verdienden en niet alleen maar de grote bureaus zoals Royal Haskoning DHV, Twynstra Gudde etc. Tevens had Gert-Jan Pieterse, met het MareVisie team een erg goede indruk achter gelaten bij het management tijdens de Bid Presentation van de eerdere tender, the Restricted Tender 2038 for the provision of consultancy support to General Administration and Central Procurement for the New Main Project of the EPO in Rijswijk, the Netherlands. Op basis van de sales pitch, het opleidingsniveau, de connectie met de TU Delft en de werkervaring (University Degree + 25y Experience in hand-over with D&C Contracts) besloot EPO (De Business Unit in samenspraak met Central Procurement) met MareVisie in zee te gaan. Gert-Jan Pieterse levert een bijdrage aan het van kwaliteitsmanagement van het New Main project.

EPO New Main
EPO New Main
EPO New Main
EPO New Main