Fysio Holland

De thermometer functie voor projecten

De Projecten Scan van MareVisie is een praktisch instrument om in heldere stappen, op 6 tot 8 gebieden, snel de status van een project vast te stellen. MareVisie zet het ook in bij volwassenheidsmetingen of “maturity checks” van projectorganisaties. Het resultaat wordt per gebied uitgewerkt naar concrete handvatten voor verbetering. De klant gaat er vervolgens zelf mee aan de slag of laat het door MareVisie als programma uitwerken.

Nieuwe inzichten bij Fysio Holland op basis van de projectenscan

Fysio Holland, een snel groeiende organisatie, is continu bezig met projecten. Zij gebruikten de MareVisie projectenscan om de eigen organisatie door te laten lichten. Goed projectmanagement is voor hen van cruciaal belang in de groeifase waarin het nu verkeert. De MareVisie Projecten Scan stelt Fysio Holland in staat om haar projectmanagement competenties gericht te verbeteren.

Aanpak Projecten Scan

Zodra het doel van de Projecten Scan helder is vastgelegd en getoetst is bij de opdrachtgever wordt hij geconfigureerd voor de specifieke bedrijfssituatie. Nuances van de directeur of opdrachtgever worden daarin meegenomen.
Op basis van de 1e dag met interviews kwamen bij Fysio Holland interessante inzichten naar boven. Na toetsing bij de opdrachtgever is het resultaat uitgewerkt. In enkele gevallen volgt er een tweede interview ronde.
Het resultaat is verwerkt in een presentatie met aanbevelingen om het projectmanagement naar een hoger niveau te tillen. De ‘lean & mean’ aanpak van projectmanagement kwam als zeer positief uit de bus.

Resultaat MareVisie Projectbeheersing door Projecten Scan

Soms kunnen kleine verbeteringen de resultaten al flink positief bevorderen. Een van de aanbevelingen was daarom ook om daar vooral op voort te bouwen en de kleine verbeteringen uit deze aanpak in de hele organisatie te laten landen.
Gezien het enthousiasme van de FysioHolland collega’s verwachten wij dat de aanbevelingen worden opgepakt en dat dit zal resulteren in betere project resultaten!

Meer weten?