Hogeschool Leiden

MareVisie verbetert jaarplanning opleiding HBO-Rechten Hogeschool Leiden

De opleiding HBO-Rechten van de Hogeschool Leiden plant als sinds jaar en dag haar onderwijsactiviteiten en aanverwante taken ten behoeve van de roostering en een goede verdeling van de inzet van docenten.

Hogeschool Leiden

Een Excel applicatie binnen het eigen MS Office domein is de basis voor de planningsapplicatie. Omdat de complexiteit elk jaar toeneemt, wordt het steeds lastiger om de intern ontwikkelde applicatie goed in te zetten en te beheren.

Het was tijd voor een verbeterslag, aldus Ymkje Koster, intern projectleider van de Hogeschool. Wij wilden onze eigen kennis en manier van werken beter borgen in de bestaande applicatie en niet zomaar overstappen naar andere software.

Dat is de reden dat we, via het netwerk, contact gezocht hebben met Jan Herman Baller van MareVisie. MareVisie heeft aantoonbare ervaring in het oplossen van vergelijkbare uitdagingen bij klanten. De kern van hun aanpak bestond uit 4 elementen:

  1. Het volledig doorgronden van het werkproces inclusief de behoefte aan verbetering van dat werkproces.
  2. Het optimaliseren van de bestaande Excel applicatie en het toevoegen van nieuwe functionaliteit.
  3. Het, met ons, verbeteren van de datakwaliteit.
  4. Een goede ondersteuning bij de implementatie.

 In het traject van circa 6 weken heeft Jan Herman Baller ons door de verschillende stappen in het project geloodst. De kennis uit onze eigen organisatie hebben we maximaal kunnen benutten. De kosten bleven voor ons te overzien en zijn we goed in de verschillende stappen meegenomen. Het was daardoor echt ons project.

We hebben ervoor gekozen om de focus van de oplossing op de opleiding HBO-Rechten te houden. Binnen onze opleiding is dit nu weer een goed en makkelijk werkende applicatie, aldus projectleider Ymkje Koster.

In een later stadium dragen we deze kennis graag uit naar andere opleidingen. Wij hebben het beeld dat dit veel breder toepasbaar is binnen de Hogeschool. Bij interesse van andere opleidingen zullen wij zeker MareVisie aandragen om hen daarin te adviseren en begeleiden.