Korps Mariniers

Leiderschap van belang bij projectmanagement

Het leiderschapscongres ter gelegenheid van het 350 jarig bestaan van het Korps Mariniers was in meerdere opzichten een succes voor zowel medewerkers en relaties.

De ervaringen van het Korps Mariniers met haar netwerk in de burgermaatschappij en de Erasmus universiteit als partner en gastheer waren de succesvolle ingrediënten beschikbaar voor leerzame middag. Intent based leadership, purpose, motivatie, visie, betrokkenheid en bovenal het menselijke aspect van “leiden” werden in een theoretisch kader geplaatst. In het programma was gebaseerd op ervaringen en kennis vanuit defensie, het bedrijfsleven, de politiek en de universitaire wereld.

De sprekers presenteerden de eigen ervaringen gekoppeld aan een theoretisch kader met als klap op de vuurpijl, de presentatie van David Marquet, de Amerikaanse onderzeeboot kapitein. In zijn presentatie en boek zet hij uiteen hoe hij in zijn team een volledig andere dynamiek met een zeer positief resultaat op zijn schip heeft weten te bereiken. Door vanuit “Intent” mensen mee te nemen in de te bereiken doelen.

Als ondersteuner van het congres heeft MareVisie met relaties genoten van deze middag waarbij opgedane inzichten werden uitgewisseld tijdens de netwerk borrel aan het einde van de dag. Intent based leadership en de vertaling naar de projectmanagement praktijk van MareVisie krijgt een vervolg.