MareVisie naar Amerikaanse conferentie over Molten Salt Reactors ('Thorium' reactoren)

Al enkele jaren levert MareVisie projectmanagement diensten voor de Nuclear Research and Consultancy Group (NRG), de exploitant van de Hoge Flux Reactor (roepnaam "Petten").

                                                         

Eén van de programma's waar MareVisie collega Michiel Hoogmoed bij betrokken is, is het Molten Salt Reactor (MSR) onderzoeksprogramma. Het MSR is een nieuw type kernreactor en ook wel bekend als de 'Thorium reactor'. De Thorium reactor krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht omdat het aantrekkelijke eigenschappen heeft, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en ten aanzien van het radioactieve afval vraagstuk. De hoop is dus dat de Thorium reactor een belangrijke rol gaat spelen in de energievoorziening van de toekomst. 

                                                  

Begin oktober heeft NRG deelgenomen aan de Molten Salt Reactor workshop op het Oak Ridge National Lab (US, Tennessee). Dit is een 2-daagse conferentie waarbij alle belangrijke bedrijven en onderzoeksinstituten hun vorderingen met elkaar delen. Namens NRG was Michiel hierbij aanwezig als programmamanager, samen met de Lead Scientist van het programma. Laatstgenoemde heeft de Nederlandse resultaten gepresenteerd van ons ambitieuze MSR programma, en gooide daarmee vooral op gebied van onze efficiëntie hoge ogen. Het onderzoeksbudget van NRG is ten opzichte van de Amerikaanse partijen namelijk erg bescheiden, terwijl de voortgang er niet minder om is!

MareVisie is trots om aan dit soort knappe prestaties een bijdrage te leveren, door onze technische kennis en projectmanagement ervaring hiervoor in te zetten!

Wilt u meer weten over onze projectmanagement ervaring in dit domein? We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Of bent u geïnteresseerd in de Molten Salt Reactor ontwikkelingen? Neem dan contact op met Michiel Hoogmoed (m.hoogmoed@marevisie.nl).