Nucleaire dienstverlening

Versterking footprint MareVisie in Nucleaire dienstverlening

Joran de Jong versterkt sinds maart 2015 de nucleaire groep van MareVisie. Als Project Engineer ondersteunt hij projecten bij NRG (Nuclear Research and consultancy Group) in Petten en Arnhem. We stellen Joran kort aan u voor.

Wat deed je voordat je bij MareVisie begon?

“Aangezien dit mijn eerste baan is, is het antwoord vrij kort: studeren! Ik ben in 2008 begonnen met mijn studie Technische Natuurkunde in Delft, waar ik ben afgestudeerd in de richting Nuclear Science & Engineering. Aan het eind van mijn studie heb ik een half jaar in Beijing gewoond, tijdens mijn stage aan het Institute of Nuclear Energy Technology. Hier deed ik onderzoek naar de veiligheid van een experimenteel nieuw type kernreactor, de High Temperature Pebble Bed Reactor (HTR of PBR)”.

Hoe ben je uiteindelijk terechtgekomen bij MareVisie?

“Michiel Hoogmoed, projectmanager voor de transitie van hoog- naar laagverrijkt uranium voor isotopenproductie heeft mij benaderd. Er lagen nog diverse uitdagingen voor iemand met de juiste achtergrond en affiniteit met het vakgebied en met projectmanagement. Al na het eerste gesprek was ik enthousiast. De rest was slechts een formaliteit.

Wat zijn jouw ambities de komen jaren?

“De komende jaren wil ik mijn projectmanagementvaardigheden verder ontwikkelen, middels opleiding en ervaring op de werkvloer bij NRG. Daarbij wil meer nucleaire bedrijven interesseren voor de dienstverlening van MareVisie binnen deze sector.

Nieuws

Interessante of belangrijke ontwikkelingen in de nucleaire sector en nucleaire dienstverlening zal ik in de toekomst blijven delen via de website en het sociale netwerk van MareVisie.