SMART Beleidsessie

MareVisie en SRC Thor hebben al jarenlang een nauwe samenwerking. Aan het begin van elk bestuursjaar faciliteert MareVisie een beleidsessie met het bestuur om met verschillende projectmanagement methodes het beleid van het aankomende bestuur concreter te maken.

Ook dit jaar nam het bestuur van SRC Thor enthousiast deel aan de sessie en zijn verschillende doelstellingen ‘SMART’ gemaakt. Hiermee is het beleid verder gespecificeerd en resultaten meetbaar gemaakt om het bestuursplan beter uitvoerbaar te maken.  

Na een geslaagde avond met nieuwe inzichten heeft MareVisie er volle vertrouwen in dat het bestuur van SRC Thor haar beleid succesvol zal uitvoeren komend jaar!

Hieronder de ervaring van aankomende voorzitter Koen Bakker:

‘’ 12 september ging bestuur 55 op pad richting het kantoor van MareVisie. Van tevoren was ons beleid opgestuurd en bij binnenkomst waren deze uitgeschreven op spreadsheets en aan de muur gehangen. Na een uitgebreid diner werden we opgedeeld in twee groepen. Binnen deze groep moesten we elk beleidspunt met de SMART methode in 15 minuten doorgronden om uiteindelijk ze voor de andere groep te presenteren.

De start om een beleidspunt duidelijk te specificeren was vrij pittig. Want wat wil je nou echt bereiken, met wie en hoe? Maar met hulp van Marevisie kregen we langzamerhand een duidelijker beeld van hoe we onze doelen konden bereiken. Op het eind van de beleidssessie hield iedere groep afzonderlijk een presentatie over de beleidspunten. De presentaties waren ijzersterk met specifieke beleidspunten, informatie over de planning en meetbaarheid van een beleidspunt. Daarnaast waren er goede argumenten waarom dit beleidspunt relevant en haalbaar was.

Waar ik persoonlijk heel blij mee ben is dat het voor iedereen nu duidelijk is wat we willen bereiken dit jaar. We hadden al veel zin in aankomend jaar en nu kunnen we niet meer wachten tot de bestuurswissel plaats zal vinden!’’