Studenten Rugby Club Thor

Leiderschap en Rugby, een krachtige combinatie. Net als MareVisie Projectmanagement en Studenten Rugby Club Thor. De samenwerking tussen Thor en hoofdsponsor MareVisie heeft al veel goede dingen voortgebracht. Deze herfst volgt een uniek event: het Thor Lustrum SeminarRugby en Leiderschap” Daarin staat netwerken centraal.

Sprekers aan het woord:

“Het leiderschaps seminar is één van de mooie lustrum activiteiten waarmee we 50 jaar Thor op een bijzondere manier vieren. In het seminar ontmoeten jong en oud elkaar in interactieve sessies, tijdens het eten en in de discussies over het thema: persoonlijk leiderschap. Vier oud-Thorren gaan vanuit hun huidige ervaring, ieder op een eigen manier in op het thema en de rol die Thor en rugby daarin gespeeld hebben.

 Aan het eind van de avond is het netwerk groter geworden, heb je kennis gemaakt met jonge Thorren en met oud-Thorren. Deze ontmoetingen leveren food-for-thought op: hoe pakt een ander vergelijkbare dingen aan, wat doet hij/zij anders, is dat succesvol of juist niet. Oud-Thorren ontmoeten een frisse blik en een ongezouten kijk op “situaties” en de huidige Thor generatie ontmoet veel ervaring.”

Ralph van Houdt (drijvende kracht en facilitator van het Seminar)

“Succes bereik je door een goede mix van techniek, kracht, uithoudingsvermogen, kennis en geluk. Maar waarin wil je precies succesvol zijn? Leidt dat tot geluk? En tot welke offers ben je bereid? Wat zijn je ambities en hoeveel tijd besteed je aan de realisatie ervan? De grootste uitdaging ligt altijd in het managen van jezelf.”

Jan Willem van der Marel, directeur Klantrelaties en Beheer bij Vesteda (spreker op het Thor Lustrum Seminar)

“In de rugbysport is fysieke fitheid (techniek, kracht, uithoudingsvermogen en snelheid) en mentale fitheid (karakter, doorzettingsvermogen, felheid, wil om te winnen) van belang. Ook zakelijk zijn die elementen belangrijk al worden ze anders ingevuld. Fysieke fitheid vertalen we hier als gezond en life/work balance en voor mentaal gebruiken we elementen zoals lef, ambitie en doorzetten na tegenslag.

Een aantal vaardigheden heb je al en anderen wil je mogelijk ontwikkelen. Op welke momenten heb je die eigenschappen uit het rugby in het zakelijke leven nodig? Hoe dwing je geluk af en hoe zet je jouw winnende combinatie in zodat je er het optimale resultaat uit haalt en tevreden de 3e helft in kan?”

Pieter Schoehuijs, CIO bij AkzoNobel (spreker op het Thor Lustrum Seminar)