Training effectief leiderschap

Team ontwikkeling MareVisie in Spa Belgie

MareVisie stelt organisaties in staat om succesvol projectmatig te werken. Dat schept verantwoordelijkheid voor al onze professionals aldus Ralph van Houdt van MareVisie omdat we ook onze kwaliteit willen borgen. Een manier daarvoor zijn onze interne trainingsdagen, zoals een driedaagse training effectief leiderschap in de Ardennen.

Het is van grote waarde om in een andere context met een afwisselend trainingsprogramma weer de puntjes op de i zetten. Het belangrijk thema van deze keer was onze eigen rol als professional. Hoe sturen wij als MareVisie onze projecten aan en hoe leiden en begeleiden onze klanten naar het beste resultaat. Als specialist geef je anders leiding dan als professional. Samen met oud marinier en politietrainer Henny van Kerkwijk hebben we dat concept van te voren uitgewerkt. Met de ontwikkelde rollenspellen en oefeningen zijn we met onze professionals op zoek gegaan naar de juiste insteek per vakgebied. Het teamproces en de eigen rol in een team werden belicht en kwamen in de teamoefeningen goed aan de orde. Ook persoonlijke unieke kenmerken en kwaliteiten werden er uitgelicht en door collega’s nog eens onder de loep genomen.

Welk soort leiderschap wordt gevraagd voor welke situaties? Het belang van het halen van een akkoord en het vragen om feedback, ook voor een leider werden allemaal geoefend. Alle teamleden binnen je team betrekken bij het verzamelen van ideeën. Zoeken naar oplossingen en herkennen van de verschillende stadia waarin jouw team zich tijdens het doorlopen van een project bevindt. Die inzichten geven handvatten en resulteren in vertrouwen, de voorwaarde om projecten succesvol te kunnen leiden en sturen.

Tussen de intensieve trainingen door was er ook tijd voor ontspanning en een gezond lichaam. Ochtendsport, gezamenlijk gezond eten maken, fietsen en wandelen zelfs bij die elementen werd de link gelegd met de eerdere oefeningen en konden die ervaringen direct in de praktijk worden toegepast. De drie team trainingsdagen hebben zeer positief bijgedragen aan ons teamproces. Gezamenlijk een richting bepalen en begrijpen wat je eigen bijdrage daar in is smaakt naar meer.

Als je enthousiast geworden bent naar aanleiding van bovenstaande artikel en je ook kennis zou willen maken met de aanpak van MareVisie of onder leiding van trainer en leiderschapscoach aan de slag wil gaan neem dan direct contact op met Ralph van Houdt van MareVisie. Tel. 06-14429340 of mail naar r.vanhoudt@marevisie.nl