Overzicht projecten

Vul tekst in

MEDISCHE ISOTOPEN PRODUCTIE witte tekst 

De Nuclear Research and Consultancy Group (NRG), is exploitant van de kernreactor in Petten. Deze ‘Hoge Flux Reactor’ is één van de grootste producenten van medische isotopen in de wereld. Deze medische isotopen worden onder andere gebruikt in ziekenhuizen om foto’s te maken voor diagnoses, of voor het bestralen van kwaadaardige tumoren en pijnbestrijding.

Voor de productie van het medische isotoop Molybdeen wordt op dit moment hoog verrijkt uranium gebruikt als grondstof. In het kader van het non-proliferatieverdrag wordt het gebruik van hoog verrijkt uranium wereldwijd zo veel mogelijk uitgebannen, en daarom maakt NRG de overstap naar het gebruik van laag-verrijkt uranium.

MareVisie ondersteunt NRG bij deze conversie door projectmanagement en project engineering capaciteit te leveren.

SPLITSINGSWET - ONTVLECHTING IT LANDSCHAP

In 2006 is de Wet Onafhankelijk Netbeheer (WON, ook wel de Splitsingswet genoemd) ingevoerd. Deze wet verplicht alle Nederlandse geïntegreerde nutsbedrijven de activiteiten te splitsen in drie aparte onderdelen, voor productie, transmissie en distributie. In het kader hiervan is Eneco gesplitst in de bedrijven Eneco, Stedin en Joulz. Om deze splitsing te realiseren moest het volledige IT landschap opgesplitst worden.

MareVisie was verantwoordelijk voor de splitsing van één centraal SAP systeem, naar een SAP systeem per kernbedrijf. En in het verlengde hiervan de splitsing van de overige ICT applicaties. Voor dit omvangrijke cluster aan projecten heeft MareVisie het programmamanagement voor haar rekening genomen.

De noodzakelijke procesaanpassingen, waaronder werkinstructies, technische aspecten etc. werden ingevoerd zodat de kernbedrijven in de toekomst hun eigen applicaties en beheer kunnen voeren. Bij dit 16 maanden durende project waren drie MareVisie medewerkers betrokken op een projectteam van 25 actief betrokken mensen. MareVisie rapporteerde aan de CIO’s van Eneco en de drie kernbedrijven.

>> Klik hier voor een factsheet over dit project

SAP WASTE & RECYCLING IMPLEMENTATIE

MareVisie is vanaf mei 2011 verantwoordelijk voor het programmamanagement van het 1SAP4All-Programma bij afvalverwerker Attero. Doel van dit programma is ontwikkeling en implementatie van een organisatie breed ERP systeem toegepast op de afvalverwerkende industrieën. Hierbij staat uniformering van bedrijfsprocessen, verbetering van de management informatie door data-integratie en het begeleiden van de transitie naar de gebruikersorganisatie centraal. Met de implementatie van het systeem worden 7 verouderde IT applicaties vervangen.

Bij dit 2 jaar durende programma zijn in totaal ca 90 projectmedewerkers betrokken. Naast Programma Management en PMO voerde MareVisie voor dit programma aansturing en realisatie van de dataconversie uit. Ook levert MareVisie ondersteuning bij Opleidings- en Testmanagement, Quality Management, Nazorg en Procesmonitoring. Het 1SAP4All-programma is bekroond met de zilveren SAP Quality Award voor grote ERP implementaties.

>> Lees hier een interview met Jaap Bloemheuvel, CIO Attero:”Sturen op Kwaliteit”

UPGRADE OUTSYSTEMS PLATFORM

Oxxio gebruikt het Outsystems platform voor een groot deel van haar bedrijfsprocessen. Het upgraden van dit platform naar de meest recente versie moest daarom met uiterste zorg verlopen.

MareVisie was verantwoordelijk voor het projectmanagement van deze opdracht. Samen met het Oxxio projectteam en de Portugese Outsystems consultants is deze uitdaging met succes uitgevoerd.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op!