Programmamanagement bij Marevisie

Programmamanagement: als meerdere projecten tot één resultaat moeten leiden.MareVisie levert u een programmamanager die een programma kan inrichten en deze tot een succesvol resultaat leidt.

Op onze projectmanagement pagina schreven we al over de uitdagingen om een enkel project tot een succesvol einde te brengen. Als er meerdere projecten nodig zijn die in samenhang tot één resultaat moeten leiden, dan is de uitdaging alleen nog maar groter. MareVisie heeft jarenlange ervaring met het inrichten en uitvoeren van omvangrijke programma’s. Onze missie is om uw projecten succesvol te realiseren, en dus ook uw programma.

 

Onze methode: succesfactoren

Eén van de succesfactoren van een programma is om deze op een adequate manier in te richten, en hier in de opstartfase voldoende tijd en aandacht aan te geven. Hier komen verschillende aspecten bij kijken: Wat is het beoogde resultaat van het programma? In welke projecten moet dit het programma onderverdeeld worden, en hoe sluiten deze op elkaar aan? MareVisie heeft de ervaring in huis om een scherp oog te hebben voor deze zaken.

Een andere succesfactor is om oog te hebben op de omgeving waarbinnen het programma wordt uitgevoerd. Een programma vraagt namelijk veel van een organisatie: er wordt beslag gelegd op -vaak drukbezette- collega’s en de belangen zijn hoog, waardoor irritaties en conflicten snel hoog kunnen oplopen. Met gedegen programmamanagement kunnen dit soort zaken voorkomen worden. Op zoek naar een programmamanager?

 Contact

Het profiel van de MareVisie programmamanager

Al onze collega’s zijn bekend met verschillende projectmanagement methodes zoals PRINCE2 en Agile. Als er binnen uw organisatie al een projectmanagement methode wordt gebruikt dan sluiten wij ons daarbij aan, en geven we gevraagd en ongevraagd advies. Daarnaast zijn zij getraind op het gebied van soft skills (o.a. IPMA en NLP), omdat het realiseren van projecten toch vooral ‘mensenwerk’ is.

MareVisie is in allerlei domeinen actief, maar onze ervaring in de sectoren techniek en IT voeren de boventoon. Zie hier meer over onze werkgebieden. Onze collega’s hebben een opleiding op WO niveau gevolgd in beta-studies.

programma management

 

Wat kunnen we voor u betekenen

Geen bedrijf en geen programma zijn hetzelfde. We bespreken dus graag met u waar wij van toegevoegde waarde kunnen zijn. Een programma kent meerdere fases: wij kunnen helpen bij het opzetten van een programma, of bij het uitvoeren van een programma dat al gedefinieerd is. Mocht u te kampen hebben met een vastgelopen programma, ook dan kunnen wij waarschijnlijk inspringen.

 

Wat levert de investering u op

Door MareVisie het programmamanagement van uw programma te laten uitvoeren, investeert u in projectsucces Want goed programmamanagement voorkomt het vastlopen van een programma of vertragingen wat resulteer in een beter projectresultaten, meer controle in uw organisatie en gemotiveerde collega’s

Heeft u hulp nodig ter voorkoming van vertragingen of bent u op zoek naar assistentie of wenst u hulp bij uw projectiniatie? De projectmanagers van Marevisie staan voor u klaar. Wij horen graag van u!

Contact