Projectmanagement methode

Onze projectmanagement methode: succesfactoren

Eén van de succesfactoren van een project is om deze op een gecontroleerde en inzichtelijke manier uit te voeren. Daarom besteden wij veel aandacht aan zorgvuldige communicatie en het duidelijk benoemen van rollen en verantwoordelijkheden. Hiermee houden we iedereen ‘aan boord’ en zorgen we dat het uiteindelijke resultaat aansluit bij ieders verwachting. Een projectresultaat dat niet kan rekenen op acceptatie van de medewerkers is immers het schrikbeeld van iedere organisatie.

Een andere succesfactor van projectmanagement is om het juiste projectteam samen te stellen. Hierbij kijken we samen met u naar de benodigde kennis en ervaring binnen uw organisatie. Een project is ook een mooie kans voor uw medewerkers om zich te ontwikkelen. Door collega’s op de goede manier uit te dagen en te begeleiden, ontstaat een gemotiveerd projectteam. Op zoek naar een projectmanager?

Contact

 

Het profiel van de MareVisie projectmanager

Al onze collega’s zijn bekend met verschillende projectmanagement methodes zoals PRINCE2 en Agile. Als er binnen uw organisatie al een projectmanagement methode wordt gebruikt dan sluiten wij ons daarbij aan, en geven we gevraagd en ongevraagd advies. Daarnaast zijn zij getraind op het gebied van soft skills (o.a. IPMA en NLP), omdat het realiseren van projecten toch vooral ‘mensenwerk’ is.

MareVisie is in allerlei domeinen actief, maar onze ervaring in de sectoren techniek en IT voeren de boventoon. Zie hier voor meer informatie over onze werkgebieden. Onze collega’s hebben een opleiding op WO niveau gevolgd in beta-studies.

Projectmanagement

 

Wat kunnen we voor u betekenen

Projectmanagement is maatwerk. We bespreken dus graag met u waar wij van toegevoegde waarde kunnen zijn. Een project kent dan ook meerdere fases: wij kunnen helpen vanaf de initiatie van een project, als het projectdoel alleen nog in de hoofden zit, of op het moment dat het project al opgestart is. Mocht u te kampen hebben met een vastgelopen project, ook dan kunnen wij waarschijnlijk inspringen.

Verder is niet ieder project even complex. Wij hebben projectmanagers in huis met vele jaren ervaring, maar ook gedreven starters die een project tot een goed einde kunnen brengen. Bij ieder project zorgen we dat er binnen MareVisie begeleiding is die op de achtergrond meedenkt wat er voor uw project nodig is.

 

Wat levert de investering u op?

Door MareVisie het projectmanagement van uw project te laten uitvoeren, investeert u in projectsucces. Het is vele malen kostbaarder als projecten vastlopen of met grote vertraging worden opgeleverd. Dit legt immers beslag op uw waardevolle medewerkers die zich op dat moment niet op andere zaken kunnen richten.
Goed projectmanagement zorgt voor betere projectresultaten, meer controle in uw organisatie en gemotiveerde collega’s.

Heeft u het idee dat uw projecten vastlopen? Of bent u op zoek naar hulp bij projectinitatie? De projectmanagers van Marevisie staan voor u klaar. Wij horen graag van u!

Contact